Kjukken.dk - Stedet for Kim Larsen / Gasolin´ Fans   

.

Forum & Chat
Opslagstavlen
Chatten 

.
Tekster
Alle Alfabetisk
.
Album oversigt 

Alle Albums
Alle Gasolin
Alle Kim Larsen

Alle Bellami
Alle Kjukken

.

Diskografi

Klik Her
(af Kasper Jensen )
.

Biografi

Kjukken

Links
Klik Her
.


BIOGRAFI
Jesper Rosenqvist, trommer

Den 20. oktober 1957 bliver efternøleren Jesper Rosenqvist født ind i en middelklasse familie på Fyn. Det med  middelklassen holder imidlertid kun til 1961, idet Jespers far med ét bliver millionær! Hvilket også betyder, at der bliver råd til Jesper’s første grammofon og med en single samling doneret af hans storebror, startet Jesper’s musikalske løbebane.

Under påskud af diverse asmatiske sygdomme pjækkede den unge Jesper oftere og oftere, for derved at kunne sidde med 2 trækæppe i hånden, lytte til Beatles og fantasere, at han var den virkelige Ringo Starr. i de sene tressere sættes familien Rosenqvist’s tålmodighed på prøve, idet Jesper slår på alt, hvad der kan slås på. Toilettet er som regel blokeret, da dér forefindes ideelle instrumenter (tandbørster, toiletbørster, kamme etc.) Dette tog først ende, da Jesper’s mor truede med at flytte hjemmefra, og således fik han sit første Pearl trommesæt i 1970, for derefter at starte sit første band "Colour Factory" (eller var det "Rocky Mountains"). Gennem elevråds-arbejde bliver Jesper i sin gymnasietid glødende kommunist, trykker politiske smæde skrivelser, arrangerer demonstrationer, holder brandtaler m.m. og bliver i 1979 valgt som formand for DKU’s afdeling syd. Musikalsk får han også afreageret i det kommunistiske teater projekt "Sjak del’ Arte". i 1980 melder Jesper sig imidlertid ud af partiet, og samtidig med fabriksarbejde fortsætter hans musikalske karriere i bandet "De 3 måske 4", der udgiver 2 LP’er.

Fra 1982-87 underviser Jesper samtidig med, at han spiller i bandet "Visitors", der også udgiver en LP. Han får så idéen til at danne "The Blues Brothers Souvenir Show" som &endash; iøvrigt stadig &endash; høster stor succes, og har indtil videre udgivet 2 live CD’er. Frem til 1994 spillede Jesper også med i diverse teater forestillinger og musicals på Odense Teater, og er også i en kortere periode med i Holger Laumann’s orkester. I 1994 kommer han med i Ole Friis Band sammen med bl.a. Karsten Skovgaard og de når  at udgive CD’en "Fools Journey".

I juli 1995 bliver Jesper så valgt blandt 4 andre håbefulde, til at spille trommer i "Kjukken". Endelig skal nævnes, at Jesper blandt andre &endash; udover de nævnte &endash; har spillet med følgende:Ivan Horn, Jens Hack, Jakob Andersen, Monique, Ivan Pedersen, Zindy, Frede Fup, Gitte Hænning og...Kim Larsen.

- frit efter Jesper Rosenqvist, oktober 1998

 


Diverse
Krydsogtværs
E-Postkort
.
Tour Listen
2011
Gamle Tour lister

.
Billeder
Fotos
Plakater Samleobjekter

.
Instrumenter
Kim´s Guitarer
(af Claus Grønkjær
)
.
Andet
Startsiden
Om Kjukken.dk

kontakt
Tak til

 Copyright © 1997 - 2011 - Jesper Kirkeby Pedersen - Kjukken.dk